Massagevormen

Klassieke massage

Deze massage is vooral gericht op de spieren en spiergroepen. Er worden strijkingen en knedingen gegeven waarbij spanning en ontspanning kunnen worden ervaren. 

Energetische massage

Deze massagevorm – ook wel haptische massage genoemd –  richt zich op de energiebanen in het lichaam, de zogeheten meridianen (die ook door de acupuncturist als uitgangspunt worden genomen). Bewustwording van energie, stromen en stagneren zijn gevoelens die aan bod kunnen komen.

Voetreflexzonemassage

Onze voeten zijn een afspiegeling van ons gehele lichaam. Deze zijn uitgedrukt in reflexzones, bepaalde gebieden die met elkaar in verbinding staan. Er valt veel te voelen op de verschillende plekken in en rond de voeten. Aarding en verbondenheid zijn thema’s die hier kunnen opduiken.

Chakramassage

Ons lichaam telt zeven hoofdchakra’s of energiecentra. De chakra’s vormen een brug tussen het zichtbare lichaam en ons fijnstoffelijk lichaam, het omhulsel van energie dat ook wel aura wordt genoemd. Deze massage gebeurt met de  handen op het lichaam of er (net) boven.

Bindweefselmassage

Deze vorm wordt ook wel lichaamsreflexologie genoemd. Het bindweefsel is in feite de diepst gelegen huidlaag. Door dit weefsel lopen zenuwen die verbonden zijn met spieren, organen en/of andere lichaamsdelen. Bij deze massage wordt de huid en het onderliggende bindweefsel in verschillende richtingen ‘gerold’. Soms kan dit pijnlijk zijn maar het kan ook juist prettig aanvoelen in een aantal gebieden en een gevoel van ruimte geven.

Holistic Pulsing

Dit is misschien wel de zachtste behandelingsvorm: je lichaam wordt rustig in een wiegende beweging gebracht, een pulse. Deze beweging is ritmisch en gevarieerd, dan weer groter dan weer kleiner. Het continue ritme van het pulsen brengt alle lichaamsvloeistoffen in beweging en kan verrassende ervaringen teweeg brengen. Het voelen van je eigen grenzen en/of blokkades kunnen aan de orde komen. De behandeling geeft in veel gevallen een diepe ontspanning.